Wanneer u op zoek bent voor informatie over uw vakantie bestemming, citytrip vakantie of welke vakantie ook, dan bent u hier op de juiste plek! Zo vind u hier informatie over trip naar Brugge, tips over Brugge, reisinformatie,reisinformatie naar, tips top 10, tips top 20, Brugge tips, online boeken naar Brugge, tripinformatie, toeristische informatie, praktische info over Brugge, online boeken, vakantie informatie, vakantie boeken, korte vakantie boeken, herstvakantie boeken, kerstvakantie boeken, carnavalvakantie boeken, voorjaarsvakantie boeken, boek een vakantie, krokusvakantie boeken, strandvakantie informatie, strandvakantie tips, wintervakantie tips, skivakantie tips, zonvakantie tips, verre vakantie tips, amerika vakantie tips, afrika vakantie tips, citytrip tips, citytrip boeken, paasvakantie tips, paasvakantie boeken, meivakantie tips, meivakantie boeken, grote vakantie boeken, grote vakantie tips, bootvakantie tips, fietsvakantie tips, motorvakantie tips, natuurvakantie tips, werkvakantie tips, uitgaans vakantie tips, kampeervakantie tips, backpack vakantie tips, wandelvakantie tips, liftvakantie tips en nog veel en veel meer vakantie informatie en tips.

Praktische Informatie over Brugge

Wanneer u een bezoek aan Brugge gaat plannen wilt u uiteraard allerlei informatie opzoeken. Hierdoor word het plannen van uw bezoek of vakantie een stuk eenvoudiger. Dit kan u tijdens uw bezoek of vakantie een hoop tijd besparen. Er is namelijk zoveel te doen dat u een keuze moet maken in de voor u belangrijkste of leukste bezienswaardigheden. Houdt de planning wel flexibel, zodat u geen teleurstelling krijgt te verduren.

 

Alarmnummers

In het geval dat er dringende medische assistentie (een ambulance) of een brandweer nodig is dan bel je net als in Nederland naar het gratis noodnummer 112. Voor de politie bel je naar nummer 101.

 

Douane & documenten

Officieel heb je geen paspoort of identiteitskaart nodig om naar Brugge (België) te reizen. België kent echter net als Nederland een identificatieplicht. Het beste is daarom om wel een geldig identificatiebewijs bij te hebben. Een Nederlands rijbewijs is officieel geen identificatiebewijs in België. Soms wordt het wel geaccepteerd, maar ga hier niet standaard van uit.

 

Drinkwater

Het leidingwater kun je in Brugge zonder enig risico voor de gezondheid gebruiken als drinkwater.

 

Electriciteit

Wie naar Brugge reist heeft geen wereldstekker of adapter nodig. In België heeft men net als bij ons 220-230 volt wisselstroom bij 50 Hz. Men gebruikt dezelfde stekkers als in Nederland.

 

Feestdagen

België kent een aantal officiële feestdagen. Winkels, instanties en banken zijn vrijwel altijd gesloten op deze dagen. Voor musea geldt dat deze sommige feestdagen wel en sommige niet geopend zijn. Sommige musea en attracties sluiten tijdens alle feestdagen.

 

Een overzicht van de Belgische feestdagen:
1 januari - Nieuwjaarsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
21 juli - Nationale Feestdag
15 augustus - Maria-Hemelvaart
1 november - Allerheiligen
11 november - Wapenstilstand
25 december - Kerstmis
variabel - Pasen (2 dagen)
variabel - Hemelvaartsdag
variabel - Pinksteren (2 dagen)
In Brugge wordt ieder jaar op Hemelvaartsdag de Heilig Bloedprocessie gehouden. Het is een drukbezochte processie, want ieder jaar staan er tot wel 50 duizend belangstellende langs het parcours.

 

Tijdens Maria Hemelvaart (15 augustus) trekt de Blindekensprocessie door de stad. Deze jaarlijkse processie die ook bekend staat als de Brugse Belofte wordt al sinds het jaar 1304 gehouden. Het is een van de langst bestaande religieuze processies die nog in ere wordt gehouden.

 

Fooien

Net als in Nederland is het bedieningsgeld ook in Brugge (en heel België) inbegrepen in de prijzen van bars en restaurants. Fooien geef je net als in Nederland als je tevreden bent over de bediening. Gewoon de rekening afronden naar boven is eigenlijk voldoende of laat wat kleingeld achter op tafel. Taxichauffeurs geef je ongeveer 5 tot 10 procent fooi bovenop de ritprijs.

 

Gehandicapten

Brugge kent vele kleine straatjes en steegjes met kinderkopjes en is daarom niet altijd makkelijk voor minder validen, maar de grote winkelstraten zijn geen probleem

 

Geld

In Brugge betaal je net als in Nederland en de rest van Duitsland met de euro. Met een Nederlandse bankpas kun je over het algemeen probleemloos geld pinnen uit de geldautomaten die je in Brugge tegenkomt. Creditcards worden bij hotels en in de winkels van grotere ketens vaak zonder problemen geaccepteerd.

 

Internet / wifi

In een moderne als Brugge moet het geen probleem zijn om verbinding met het internet te maken. Draadloos internet is op een toenemend aantal plekken beschikbaar. Vooral in horecagelegenheden waar veel jongeren en/of reizigers komen is er vaak sprake van een wifi-netwerk dat toegankelijk is voor gasten. In hotels is de toegang soms beperkt tot de algemene ruimtes.

 

Taal

Brugge ligt in het Nederlandstalige deel van België: Vlaanderen. Hier wordt Nederlands gesproken met een Vlaams dialect. Ook het lokale dialect, het Brugs (een stadsdialect gebaseerd op het West-Vlaams), wordt volop gesproken in Brugge.

 

Tijdsverschil

Brugge kent geen tijdsverschil met Nederland. Het ligt in dezelfde tijdzone (UTC +1). De zomertijd gaat gelijk in met die van Nederland (laatste zondag van maart). Op de laatste zondag van oktober wordt de klok een uur terug gezet en gaat de wintertijd weer in.

 

Veiligheid

Brugge is een vrij veilige stad, waar natuurlijk wel de alledaagse criminaliteit voorkomt die je ook in andere grote steden aantreft. Wees daarom oplettend met je geld en dure spullen. Ontwijk met name in het donker straten en wijken waar je geen lekker gevoel bij hebt, zeker als er verder geen mensen lopen. In Brugge zijn ook relatief veel zakkenrollers actief. Wees daarom altijd bewust waar u uw kostbaarheden laat.
   Booking.com